A végén minden jó. Ha nem jó, az nem a vége.

Győzni jöttem!

Győzni jöttem!

A szobatársam, Ica mama

2017. június 13. - Dinamika

Most volt először, hogy a kórházban szobatársat kaptam.

Ica mama 73. életévében volt, és nagyon nagyon kedves volt. Minden nap jöttek hozzá látogatók: a nővére Julianna, valamint a "kisfia" a feleségével, egyszer a lányukkal. (A lányuk egyébként japán szakos és az Euróvíziót barátokkal nézte).

Ica mama egy éve, május 13.-án lett özvegy, akkor halt meg nyolc hónap után a férje.

Eddigre már ő is beteg volt, csak nem tudott róla!

Április negyedikén ugyanis elment egy szokásos tüdőszűrésre, majd júliusban értesítették róla, hogy baj van. Júliusban! Onnantól kezdve 5 hetente kapott kemoterápiát. Hogy az mire volt jó, azt nem tudom, de agyi áttétei lettek, ezért lettünk szobatársak. A betegszállító kocsi 4 órán keresztül hurcibálta, mire eljutott ide, ezért érkezett olyan későn.

Az első napja a csütörtök volt, utána pénteken kapta meg a kezelést: megfúrták a fejét, és kiengedték az agyvizét. Ez arra volt jó, hogy a feje többet ne fájjon. Maga a műtét nem volt jó, de később, szombaton például tök jó napja volt. Vasárnap megint nem volt jól, aztán hétfő reggel meg szegény elájult a fürdőben. Pedig eredeti terv szerint aznap ment volna haza és boldogan újságolta a híreket a gyermekének (sőt, be is hívatta 7 előtt-re némi pénzmaggal a nővérkéknek).

Nem ment tehát haza, csak én másnap. Viszont később, miután visszajött, elmondta az egész történetét.

És itt szeretném megjegyezni nagyon nagyon hangosan és határozottan, hogy szerintem Magyarországon azért hal meg annyi ember rákban, mert nagyon későn veszik észre a betegséget.

Ica mama úgy tudta meg három hónappal később, hogy elment egy tüdőszűrésre.

Egy barátnőm onnan tudta meg, hogy vesebajos, hogy elment vért adni. Persze nem azonnal tudta meg ő sem, hanem csak hónapokkal később.

És akár itt vagyok én is, "szoros kontroll" mellett 7 hónap alatt kifejlődött agyi áttétekkel. Ezt egyáltalán nem nevezném az orvostudomány magaslatának. Közben az ország legjobbja az orvosom... Ha simogatás kell, van ki megtegye. Ha ápolgatás kell, szintén. Nem várom az orvosomtól a lelki segítséget. De mondjuk a szakmai tökéletességet feltétlenül. Sajnos mégis, a legjobbak is hibázhatnak.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyoznijottem.blog.hu/api/trackback/id/tr6512587359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása